Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ολοι φεύγουν  | 25/07/2011, 11:39
η Ελλάδα μέρα με τη μέρα μένει φτωχότερη. Τόσο οικονομικά όσο και πνευματικά. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι η πτώχευση από πνευματικούς ανθρώπους δεν αντιμετωπίζεται με δάνεια. Και αυτό είναι το πρόβλημα. Εκλείπουν οι φάροι, τα σημεία αναφοράς. Όταν πλέον σβήσουν τότε μην περιμένετε να βρεθεί η στεριά.
Ανώνυμος / η
απάντησηαναφορά370
 
 
doctor_theo@hotmailcom  | 25/07/2011, 12:00
Ενας τεραστιος ανθρωπος του ελληνικου πολιτισμου.. ο Μιχαλης Κακογιαννης αυτη η πλουσια ελληνοκυπριακη καρδια με μορφωση, ιδεες , εργο πολιτισικο, ιστορικο και κοινωνικο και αγαπη για τον πανταχου ελληνισμο και κυριως για το δραμα της Κυπρου μας.. τι να πρωτοθυμηθω της Στελλα; την Ηλεκτρα; την Ιφιγενεια; τα γεματα παλμο ντοκυμαντερ για την Κυπριακη τραγωδια; τον αδιαλειπτο αγωνα του μεσω του ομωνυμου ιδρυματος για επιστροφη της Ελλαδας μας σε εκεινες τις πρωτολειες πολιτιστικες και ανθρωπινες αξιες που χαρακτηριζαν απο το μετρο, την αισθητικη, την αυτογνωσια, και την πνευματικοτητα καθως και την βαθεια μας θεατρικη παραδοση.. Εσυ μεγαλε Ελληνα σε τουτε ςτις δυσκολες ωρες για την χωρα μας και τον πολιτισμο μας, σε τουτες τις ωρες που επιχειρειται ο λυσσαλεος αγωνας για την πολιτισιτκη μας αφομοιωση και τον πνευματικο εξανδραποδισμο μας απο εγχωριους και μη προδοτες γιατι μας εγκατελειψες; ησουν απο τα ελαχιστα αντιβαρα που ειχαν απομεινει στον πνευματικο κατηφορο και την παγκοσμιοποιημενη ποπ κουλτουρα.. ησουν αναχωμα στην επικρατηση του ευτελους, του κιτς και μιας δυτικης κουλτουρας που εχει χασει τον προσανατολισμο της στο βωμο του κερδους.. εσυ κολονα του πλουσιου νεου ελληνικου πολιτισμου θα πας τωρα να βρεις τον Χατζιδακι, τον Τσαρουχη, τον Γκατσο, τον Ελυτη, τον Ριτσο, τον Λειβαδιτη, τον Σεφερη, τον Καραγατση, τον Μιχαλη Κατσαρο, τον Χριστοδουλου, τον Καζαντζακη, τον Χορν, την Λαμπετη, τον Βασιλη Διαμαντοπουλο, τον Κατρακη, τον Λοιζο, τον Θεοφιλο, τον Κοντογλου, τον Μινωτη, τον Κουγιουμτζη, τον Καβαφη, τον Ξενακη, και τοσους αλλους σκαπανεις των ελληνικων γραμματων και τεχνων, ιδρυτες του ομορφου, πηγαιου, αισθητικα αψεγαδιαστου, ανθρωπινου και κοινωνικου νεοελληνικου πολιτισμου που πλεον αποτελει ενα μακρινο ονειρο.. γιατι μας αφησες τωρα που αργοπεθαινουμε; ας ειναι ελαφρυ το χωμα μεγαλε μας Δασκαλε..
Αναστασοπουλος Θεοδωρος
απάντησηαναφορά490
 
 
Καλό ταξίδι μεγάλε....  | 25/07/2011, 16:31
Δυστυχώς φτωχύναμε πολύ φέτος... ένας ένας από τους σπουδαίους και τρισμέγιστους φεύγει.... ήρθε και η ώρα του Μιχάλη Κακογιάννη. Σίγουρα στη γειτονιά των αγγέλων θα τα περάσει καλύτερα, με την Μελίνα, τον Μάνο Χ, τον Μάνο Λ, την Μελίνα.... Η κηδεία του λένε θα γίνει στην γενέτειρα του εδώ στην Κύπρο όπου ζει όλη η οικογένεια του, χωρίς αυτό βέβαια να έχει επιβεβαιωθεί από κάπου. Καλή αντάμωση καλό παράδεισο Μιχάλη...
Ε.Β.
απάντησηαναφορά240

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου